Werkwijze 

 

Wij gaan eerst kennismaken

Als je gebruik wilt maken van onze diensten, maken we eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Wij verzamelen dan alle relevante informatie en doen je een voorstel voor een plan van aanpak. Dat kan een contract voor budgetbeheer zijn, een aanvraag voor beschermingsbewind of een aanvraag voor curatele of mentorschap. 

 

Alle partijen worden ingelicht 

Zowel bij beschermingsbewind als bij budgetbeheer worden schuldeisers, verhuurder, banken en andere betrokken partijen door de bewindvoerder (of budgetbeheerder) ingelicht. Bij beschermingsbewind worden internetbankieren en alle afschrijvingen geblokkeerd voor automatische incasso. 

 

Beheren van inkomsten en uitgaven

Wij vragen je werkgever of uitkeringsinstantie om je inkomsten te storten op een zogenaamde beheerrekening. Dit is een bankrekening die door de bewindvoerder of budgetbeheerder beheerd wordt. Van deze rekening worden al je vaste lasten betaald. Periodiek krijg je zelf een vast bedrag overgemaakt voor je dagelijkse uitgaven. We noemen dit leefgeld. 

De betaling van je vaste lasten heeft natuurlijk altijd voorrang. Als het budget dit toelaat, kan de bewindvoerder of budgetbeheerder geld reserveren voor extra uitgaven.